09:20
Табір «Джерела порозуміння» - 2019.

У Славську стартував всеукраїнський освітньо-виховний молодіжний табір «Джерела порозуміння» - 2019.
В реаліях сьогодення з метою забезпечення сталого соціально-економічного і демократичного розвитку України, розбудови та вдосконалення суверенної правової держави, особливо важливим завданням є виховання національно-свідомої молоді. Саме освічене молоде покоління є запорукою соціально-політичної стабільності у державі та закладе основу розвитку української політичної нації.
Тому принциповим завданням табору щороку є формування ціннісних орієнтирів та утвердження національно-патріотичної свідомості дітей та молоді з етнічних спільнот України.
Понад 100 молодих людей з 15 областей України – багато з них вже не вперше – приїхали у мальовничі Карпати за новими враженнями, знаннями, друзями. З 30 липня по 10 серпня представники етнічних спільнот матимуть нагоду презентувати свою культурну спадщину, познайомити зі своїми традиціями, святами, відомими постатями, що зробили значний внесок у розвиток української держави та суспільства. Кримські татари, болгари, литовці, угорці, євреї, румуни, роми, греки, азербайджанці, вірмени, грузини за походженням і українці за національністю об’єднані в одну родину під назвою «Джерела порозуміння».
Освітня програма табору покликана познайомити учасників із захопливим розмаїтим світом інтелектуальної, мистецької та фольклорної спадщини етнічних спільнот України; пробудити в учасниках усвідомлення необхідності вивчення, дослідження та збереження історико-культурного доробку своєї спільноти; прищепити учасникам розуміння культурного спадку своєї спільноти у загальному контексті історії і культури нашої держави і світу; поглибити комунікативні навички, вміння мислити критично та артикулювати самостійні свідомі судження, працювати у команді та усвідомлювати свою відповідальність. Учасники зі значними лідерськими якостями і окресленою етнічною ідентичністю отримають інструменти для лідерської діяльності та розбудови громадянського суспільства як всередині своєї етнічної спільноти, так і у ширшому поліетнічному українському суспільстві. Інтегровані заняття, що поєднують методи неформальної освіти та різноманітні форми творчої роботи, сприяють консолідації учасників – представників з різних етнічних та релігійних спільнот, навколо ідей спільних ціннісних орієнтирів, що є запорукою розбудови довіри між усіма групами українського суспільства.
Табір пропонує оздоровчі можливості – програмою табору передбачено численні спортивні ігри, активне дозвілля, змагання та прогулянки на свіжому гірському повітрі. Важливим елементом освітнього процесу є можливості творчої самореалізації та самовираження – з цією метою щоденно працюють студії-гуртки за інтересами: образотворче мистецтво, театральна майстерня, психологічний гурток, танці, співи, логіка та інтелектуальні ігри, кіно-клуб, основи першої медичної допомоги, медіаграмотність, дискусійний клуб та інші. Кожного дня в рамках щоденних квестів, конкурсів, вікторин, «Живих бібліотек», концертів, флеш-мобів та інших вечірніх заходів учасники пізнають культури етнічних спільнот, що представлені у таборі.
З учасниками працюють досвідчені фахівці, які є випускниками Шкіл ведучих, Курсу неформальної освіти тощо. З групами, що складаються з 18-20 дітей, працюють троє кваліфікованих тренерів – представників етнічних спільнот, які пройшли спеціальну підготовку на семінарах і тренінгах КНГУ. У таборі постійно працює психолог, хореограф, вокаліст, спортивний керівник, діджей, фотографи та креативна група, яка відповідає за художнє оформлення. Медичну допомогу цілодобово надає штатний лікар.
«Джерела порозуміння» - це простір дружності та безпеки, в якому кожен учасник може знайти можливості для розвитку своєї особистості, розкрити свій потенціал, бути почутим та зрозумілим. 
Всеукраїнський освітньо-виховний молодіжний табір «Джерела порозуміння» - 2019 організовано ГО «Конгресом національних громад України» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження», Міністерства молоді та спорту України, Відділу національно-патріотичного виховання, спеціалістам IT компанії Infopulse.

 

 

Переглядів: 424 | Додав: beregosvita711 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar